5. joulukuuta 2010

Joulu on taas, joulu on taas

Joulumarkkinat ja Saksa ne yhteen soppii, ja erittäin hyvin!

Jokainen kaupunki on herännyt henkiin, ja kojuja on pystytetty kaikkien keskustojen kadut täyteen. Ihmiset menevät sinne päivisin, töiden jälkeen ja viikonloppuisin viettämään aikaa koko perheen voimin. Jos vilu yllättää, niin voi pujahtaa hetkeksi nauttimaan lämmin kuppi glühweinia kojun alle lämmittelemään ja katsomaan joulun taikaa :)

Talven toiset pikkujoulut olivat perjantaina, ja kyllä suomi-kuvaa parannettin paljon. Jokaisen vaihto-oppilaan tuli nimittäin esittää omasta maastaan joululaulu, ja näin teekkarin näkökulmasta laulu sujui paremmin kuin hyvin :) Onneksi lapsena on tullut "Joulupukki, joulupukki.." -laulua laulettua sen verran, että sanat tulivat kirkkaana mielessä.

Parin tunnin yöunien jälkeen houkutteli valkoinen ja luminen maa tämän pohjoisen pojan katsomaan sitten hiihtokisoja! Kyllä vain, ei sitä osannut jäädä viikonloppuna lepäämään, vaan matkalle Düsseldorffiin ja maailmacup-kisoihin. Keskelle Düsseldorffia Rheinin varrelle oli tuotu lunta vähän reilumpi erä, ja rakennettu sprinttirata. Rata näytti todella hyvälle, ja parin asteen pikkupakkanen ja kirkas taivas kruunasivat tämän talviurheilupäivän.


Düsseldorf am Rhein =)

Ei täällä pelkästään reissuttu olla, sillä kaikissa kursseissa alkaa viimeiset tiristykset olla käsillä. Kielikurssilla on ollut kirjallisia kokeita ja tekstintuottamisia oikein urakalla, ja vielä pari viikkoa sitä rumbaa edessä. Markkinoinnin kurssi huipentuu myös parissa viikossa tentin ja harjoitustyön palautuksen muodossa. Siinäpä vasta kurssi, jota suosittelen hänelle, kuka ei pelkää tarttua härkää sarvista, saada kontakteja, ja tehdä tosi paljon töitä. Vastapuolena on vaan se, että kurssi vie aikaa todella paljon, ja kurssilla riittää case-harjoitusten tekoa jatkuvasti.

Ensi viikolla tulee sitten kilometrejä vähän joka suuntaan; Düsseldorf, Kassel, Münster.
16 luukkua jäljellä jouluun ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti