29. marraskuuta 2010

Eilen oltiin Münchenissä, huomenna en tiedä missä

Matkakuume paranee reissuamisella, ja samallahan siinä mieli virkistyy kummasti :)

Münchenissä vierähti toissa viikonloppu hyvin sutjakkaasti. Vielä lähtöaamulla jouduin arpomaan, lähteäkö vai ei, sillä pieni kuume oli tullut takaisin. Tein kuitenkin jälkikäteenkin katsottuna oikean päätöksen, ja lähdin aamulla klo 06 reissuun. Edessä ei ollutkaan kuin 600 kilometrin pika-ek autobahnalla. Bussikuski oli tällä kertaa todella loistava! Matkalla pidettiin vain yksi pikapysähdys, ja ennenkuin tajusinkaan, niin olimme jo Münchenissä :)

Hetken aikaa mietin, näinköhän tämä kylä tuntuu millekään Berliinin jälkeen. Onneksi olin väärässä, ja talvisen kaunis Oktoberfestin kotikylä pääsi täysin oikeuksiinsa. München tuntui todella kompaktin kokoiselta paikalta, ja vaikka siellä asuu pitkälti yli miljoona ihmistä, niin ei se kyllä tuntunut niin älyttömältä, vaikkakin joulumarkkinoilla kävelessä huomasi, että kahta peräkkäistä askelta ei pysähtymättä voinut ottaa.

Münchenistä löytyi sitten insinöörin toinen koti, nimittäin BMW-Welt. Huippu autoja riitti toinen toistaan, ja löytyihän sieltä se omakin ihastus, nimittäin aivan loistava automalli, jolla olisi hyvä kesäisin tansseihin ajella. En tiedä, miten maailma onkaan voinut liikkua ennen baijerilaisten insinöörien taidonnäytteitä :) Noh, ei Saksan toinenkaan suuri autoylpeys jäänyt Münchenissä huomiotta; Siinä missä luulin askarrelleeni itselleni kivan joulukalenterin, niin Mersun joulukalenteri, jossa joka luukkuun oli piilotettu eri auto, vie kyllä voiton aika suvereenisti.

Ennen lähtöä kotimatkalle, ajoimme kohti Itävallan ja Saksan rajalla olevaa Schloss Neuschwansteinia. Aivan satumainen paikka Alppien juurella. Siinä pääsi hieman esimakuun niistä etelän kukkuloista, joita sitten on lähdettävä moottoripyörällä pujottelemaan :)


Jos joku on varmaa, niin Suomi-lippu pidetään korkealla koko ajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti