9. marraskuuta 2010

Alkaa peellä loppuu aalla, hianoo olla Paderbornissa!

Matkamiehen tie vie minne milloinkin. Ainut mikä on vakio, on perussijainti tällä hetkellä, Paderborn.

Koulukiireet jatkuvat, sillä työtä tässä syksyssä riittää, joka varmaankin palkitsee ensi keväänä ;)

Customer Value Management -kurssi on juuri niin haastava, kuin etukäteen odotin. Harjoitustyön teko saksalaiseen yritykseen vaikuttaa mielenkiintoiselta, toki oman haasteensa tuo monikansallinen harjoitustyöryhmä. Ensimmäinen esitys kurssista on kuitenkin nyt takana, ja kuukauden päästä pitäisi olla sorvattuna valmis malli yrityksen asiakasarvon lisäämiseksi.

Ensimmäinen Case Study -koekin kurssista jo oli, ja kokeen tulos oli todella yllätys! Ensimmäinen koe, mihin koskaan vastasin englanniksi, ja vain yhden pisteen professori pääsi jostain nipistämään pois maksimista. Rimakauhu on siis vältetty, ja tuulta päin taktiikka toimii! Yllättävän hyvin näköjään Markkinoinnin peruskurssin pohjalta pärjää maisteritason kurssilla.

Ei täällä sentään laakereilla ole maattu, vaan antaa pyörien pyöriä vaan :) Viime viikonloppu meni Berliinissä, edellisellä viikolla Hannoverissa, ensimmäinen henk.koht. tapaaminen sovittu yritykseen, ensi viikonloppu on tosin arvanheittoa vaille valmis suunnitelma.

Hannoverissa olin harrastamassa hieman koiratouhuja, sillä matkan tarkoituksenihan on kartoittaa myös tulevaa agilitykoiraani, joka aikataululla X realisoituu siihen, että pentu muuttaa minulle. Verkostoitumisen aloitin siis Hannoverin kansainvälisestä koiranäyttelystä, jossa arvelin olevan koiraihmisiä koolla, juuri siitä rodusta, mitä silmäilen. Messualue oli noin 30 Helsingin Messukeskuksen kokoista hallia vieri vieressä, ja koiranäyttely hallissa nro 27 tuotti noin parin kilsan kävelyn toiselle laidalle aluetta. Näyttelystä jäi käteen lopulta parin mukavan koirankasvattajan tiedot niin Saksasta kuin Tanskasta. Silmäni pistin kyllä erääseen mielenkiintoiseen koiraan.. ;)

Berliinin reissu tehtiin vaihtariporukalla, eli järjestäjänä Eurobiz. Matkaan lähdettiin "varhain" (siis espanjalaisten aamukuudelta, meille suomalaisille kovin myöhään) ja ilmassa oli suurta kursiohenkeä. Bussi täynnä kulttuurinjanoisia vaihtareita, ja edessä kaupunki, joka on täynnä historiaa.

Olin kuvitellut aiemmin Berliinin sellaiseksi sopivan kokoiseksi pitäjäksi keski-Euroopan mittakaavassa, mutta se olikin valtava! Keskusta-alue on todella laaja kuin Lontoo konsanaan, ja joka ikisessä nurkassa oli jokin museo tai nähtävyys. Kiertelimme kaupungin nähtävyyksiä kolme päivää, ja silti sinne jäi noin viikon verran vielä nähtävää.



Matkalla aloin miettiä, että onneksi meille logistiikan ammattilaisille on tilausta.. Saksalainen insinööritiede ei vakuuttanut tehokkuudellaan matkalla, sillä jotenkin aikataulusta vaan mystisesti katosi meille varatut vapaa-ajat, eikä omatoimiseen kaupunkisurffaukseen tai kavereiden näkemiseen jäänyt lainkaan aikaa. Noh, nyt tiedän, missä Berliini on :) I´ll be back!

1 kommentti: