7. syyskuuta 2010

Saksassa ollaan!

Perille on päästy turvallisesti, ja paikkoja on kateltu nyt jo päivän verran. Matka sujui monien vaihtojen, junan etsimisien jälkeen kivasti, ja heti pääsi puhumaan saksaakin. Eilisen aikana en tainnut juuri englantia ehtiäkään puhumaan, joten saksankielen on pakko parantua täällä ollessa.

Tuutorin kanssa alkoi tänään sitten virallinen toimisto- ja byrokratiajumppa, jota riittää vielä pariksi muuksikin päiväksi. Noh, yksi toimisto kerrallaan, ja tähän osasinkin varautua, joten huumoria riittää. Nettikin oli niin työn ja tuskan takana saada kämpillä toimimaan, mutta lopulta löytyi oikea tyyppi, joka kertoi mitä tehdä :) Nyt sitten vaan langatonta surffausta koululla, ja kämpillä piuhan päässä.

Huomenna taitaakin olla jo mulla luvassa tuutorointia, ku lupauduin esittelemään espanjalaiselle vaihtarille samoja paikkoja, mitä itse huulipyöreenä etsin tänään. Eiköhän se jo suju sitten hyvin, ja on tekemistä, koska koulu alkaa kielitestillä vasta perjantaina, ja loppuviikosta onkin vaihtareiden tutustumisilta.

Aivan loistavaa kyllä tää kämpän sijainti. Nyt on voinut tuntea itsensä eurooppalaiseksi, kun on vaan mennyt leipomoon aamulla, ostanut tuoretta leivonnaista, ja sit vippaillu kotiin puiston halki. I like this! :)

Monessa paikassa oon huomannut, et porukka ei muista, että osaan saksaa melko hyvin. Mut kivahan se on ymmärtää, mitä porukka ympärillä juttelee, niin voi sit sopivassa kohdassa osallistua kans keskusteluun :D Ehkä sen takia ei oo tullu vielä sitä oloa, et olis jossain ulkomailla. Tuutorin kaa aloitin tänään puhumaan pelkkää saksaa, ja alkukankeuden jälkeen se lähti tulille hyvin.

Saksa on ihan kiva maa! Ainakin tällä kokemuksella =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti