13. syyskuuta 2010

Viikon turistimatka ei päättynytkään

Ensimmäinen viikko Saksaa ja saksalaisia takana. Nyt alkaa vihdoinkin tuntua sille, että tämä ei olekaan mikään viikon turistimatka, vaan jatkuu ja jatkuu... Ensimmäinen viikko hujahti ihan silmissä, ja yhtä jos toista tuli nähtyä.

Aivan mukavaa olla kaupungissa, joka ei ole liian iso, mutta historiaa löytyy silti. Viikonloppuna kierrettiin vaihtariporukalla ja saksalaisten kanssa kaupunkia opastetusti, ja alla muutama kuva noilta kierroksilta:


Tämän kadun varressa pystyin vallan hyvin kuvittelemaan itseni asumassa. Ehkä joskus...







Yllä olevassa linnassa voi kuulma järjestää juhliakin, mitä nyt sukujuhlia yms. muita tuli heti mieleen... ;) Suunnitelmat lähtivät kehittymään kävelessä takaisin keskustaan Paderjokea pitkin. Paderjoesta sen verran, että se on 4km pituudellaan Saksan lyhyin joki, ja paikalliset ovat erittäin ylpeitä siitä!

Perjantai-iltana tein extempore liikkeen, ja lähdin kämpiltä kauluspaita vilkkuen yksin liikkeelle. Arvasinkin jo lähtiessä, että jotain tarttuu varmasti matkasta jälkipolville kerrottavaa, ja oikeassa olin. Kiikkustuoli voi vanhana pappaa ottaa pari ylimääräistä kierrosta ja sydän vaatia uutta tahdistusta, mutta lyhennetynä illasta:

Palloilessa keskustassa, mietin, mikä olisi mahdollisimman perjantai-illan saksalaista tekemistä. Eikä aikaakaan, kun löysin itseni istumasta minulle kovin epätavallisesta paikasta, nimittäin pubista katsomasta jalkapalloa. Muu ei auttanut hiljaisen savolaispojan kuin avata suunsa ja keskustella valkopartaisten saksalaisten kanssa jalkapallosta. Ennenkuin huomasinkaan, olin katsonut nukahtamatta läpi kokonaisen jalkapallopelin, sekä puhunut pari tuntia pelkkää saksaa, ja vielä kuulemma aivan ymmärrettävästi. Kuulin illanaikana niin jalkapallosta, saksalaisista kuin Paderbornin historiastakin vaikka mitä tarinoita. Kannatti lähteä!

Tänä aamuna alkoi vihdoin intensiivikurssi. Olen joka päivä nyt jouluun asti neljä tai viisi tuntia saksankielen tunnilla, joten kielitaito ottanee hirmuisia harppauksia lähitulevaisuudessa. Tästä intensiivikurssista tulee 5 ECTS, eli viisi noppaa tuttavallisemmin. Seuraava kielikurssi onkin jo sitten 15 nopan arvoinen. Näiden lisäksi olen katsonut pari muutakin kurssia ensimmäiselle lukukaudelle, joten eiköhän ne 30 ECTS:ää tartu jo ensimmäisen lukukauden aikana.

Tällä viikolla on tarkoitus aloittaa syksyn matkakalenterin suunnittelu, ja Bundesligan pelikalenteri, Eurobiz-ohjelma sekä Deutschebahnin nettisivut auki, ja tadaa, jäljelle jää pari vapaata viikonloppua ennen joulua =)

Saksa kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti