24. syyskuuta 2010

...Laukussa leipää ja piimää vaan...

...Kun sanon päivää, hän sanoo "Guten Tag"...

Saksanmaalla kaikki hyvin. Lähialueisiin tutustuminen ja kesän hetkellinen takaisin tulo on ulkoistanut reissumiehen reppuselässä keskelle saksalaista maalaismaisemaa.

Viime viikolla kielikurssi lähti aivan tosissaan tulille. Heti ensimmäisen päivän jälkeen opettaja tuli juttelemaan, ja jouduin vaihtamaan saksankielen ryhmää pykälän ylöspäin, joten B2-tasolla ollaan nyt. Lähtötesti ei sujunut aivan kuin elokuvissa, kuulma taktikointiakin olisi ollut ilmassa, mutta nyt sitten ollaan tosi hyvässä opetuksessa vielä seuraavat pari viikkoa. Tämän jälkeen otetaankin härkää sarvista, ja 15 op:n kielikurssi syleilyyn.


Viime viikonloppu oli täynnä extempore henkeä, enkä jäänyt laakereille lepäämään:

Lauantaina olin katsomassa saksalaisia ratsastuskisoja, joissa taisin olla ainut ulkomaalainen paikalla. Hauskaa oli koko päivä, ja tuli paljon juteltua paikallisten hevosmiesten kanssa. Jossakin vaiheessa puseroon hiipi kyllä ajatus, että mitä ihmettä minä täällä taas teen.. Tuo tunne ei ollut onneksi uusi, sillä kotimaassakin tulee välillä hetkiä, jolloin väkisinkin miettii, olenko minä oikeassa, vai joku muu väärässä paikassa.

Lauantai-iltana löysinkin itseni sitten elokuvista, jossa tietenkin pyöri vain dupattuja näytöksiä. Eipä tuo haitannut yhtään, ja mukava oli katsoa saksaksi puhuttua elokuvaa, josta ymmärsin yllättävän hyvin. Ainut vaan, että pokka ei meinannut pitää, kun George Clooney ja Irina Björklund sujuvasti saksaksi juttelivat :D

Sunnuntaina pakkasin repun täyteen reipasta matkahenkeä, sekä vähän piknik-evästä. Suuntasin jälleen saksalaista maalaismaisemaa ihailemaan. Matkalla tulikin yllärinä vastaan eräs linna, ja parin pientä kylää. Kun loppujen lopuksi pääsin kotiin takaisin ja sain kartan käteen, huomasin kaikkien harhailujen ja haahuilujen jälkeen kulkeneeni 30 kilsaa tuolla retkellä! Ilmankos ne tuulimyllyt tulivatkin vastaan niin äkkiä.. ;-)

"Aakeeta laakeeta riittää.." Mietinkin jo, että näyttääpä kylä olevan kaukana, ja kyllähän se lihasmuistiin meni, että maisemat on vähän aukeemmat tosiaan täällä ku Savonmualla.


Tällä viikolla on kyllä sattunut kanssa yhtä jos toista.. Sujuvalla saksankielellä piti selittää Hausmeisterille, että allas vuotaa ja vettä on jokapaikassa! Hieman kyllä huumoria koeteltiin, mutta repesin lopulta täyteen nauruun, kun huomasin istuvani lattialla, tiskivedet jokapuolella, että kai se tilanne voisi huonomminkin olla.. Nyt homma on kuitenkin kunnossa, ja tuli keittiö-, allas- ja putkisanasto opeteltua selittämään! Kai tää on sitä villiä legendaa, jota pitää opiskeluajoista ulkomailla reppuun tarttua..

Työpöydällä pötköttää tällä hetkellä viime viikon työn ja tuskan tulos. On siinä toki tehdyt saksanläksytkin, mutta tärkeimpänä lippu Bundesliigan peliin! Leverkusen - Werder Bremen on luvassa jo heti ensi viikolla, ja paikat on aivan keskeltä ja edestä! Stadion vetää noin 40 000 muutakin tyyppiä, joten vaikka lähden täältä yksin, niin tuskin istun ihan kylmiltään yksin kuitenkaan.


Paderbornin Rathausplatz: Herzlich Willkommen alle Freunde in Deutschland!

Matka jatkuu! Seuraava vaihe: Turistista paikalliseksi

1 kommentti:

  1. Tuolla menolla sie voit reippaana poikana kävellä tänne asti, lupaan keittää kahvit ja jos nopeesti tuut, niin saat ruisleipääkin. Sillä jaksaa sitten taas kotiin asti :) Tai jos ei jaksa, niin ei oo helppoo sullakaan! -k

    VastaaPoista