17. lokakuuta 2010

Kuusi viikkoa takana, XX edessä

Elämä alkaa pikkuhiljaa normalisoitumaan täällä päin maailmaa. Koulukurssit lähtivät rytinällä käyntiin, ja sitä myötä viikottaiset harrastukset ja rutiinit.

Kursseiksi valikoituivat lopulta Economics of European Integration sekä Customer Value Management. Nämä molemmat ovat 5 ECTS, ja sisältävät kivasti kirjoitusta ja muuta pientä askaretta, joten syksy on sinetöity näiden myötä. Näiden lisäksihän kauhon myös DSH-kielikurssilla, 15 ECTS. Noh, onneksi näidän kurssien jälkeen onkin sitten sopivasti noppia repussa kotiin viemiseksi, ja muut suunnitelmat pääsevät kehiin... :) Koululla tulee siis oltua joka päivä vähintään 8.30 - 13 kielikurssilla, sekä 13-17 luennoilla. Parina päivänä pääsee jopa vähän aikaisemmin kotiin. Noh, töitä vaan ja tuulta päin!

Eikä tässä laakereilla enää tanssijalkoja pidetä, sillä salsakurssi lähti käyntiin juuri niin kuin odotinkin. Olen ainut ulkomaalainen noin 30 saksalaisen joukossa -> kielitreeniä tulee varmasti. Tanssimistakin tulee ihan kiitettävästi, sillä miehiä on ylläri vähemmän kuin miehiä, joten tuttuun tyyliin parit vaihtuvat jatkuvasti. Hieman oli jännä olo alkuun, kun reilu kuukausi taukoa oikeesta tanssimisesta. Onneksi äkkiä muistin homman juonen, eli eikun vaan ryhti kuntoon, reilu ote ja vienti kohdalleen -> Oli siis todella hauskaa :)

Siinä tanssikurssilla mietin samalla, toki tanssin, ja juttelin samaan aikaan (kyllä, mieskin tekee monta asiaa samaan aikaan!), niin tuli mieleen kesälläkin lehtihaastattelussa esittämäni vertaus tanssista: Tanssi on kuin matematiikka; Sisältää muuttuvia tekijöitä, kuten tanssipari, tanssikappaleet, mutta lopputuleman tulisi olla aina sama = hauskaa tanssimista. Alan olla kyllä myös vahvasti sitä mieltä, että tuon yhtälön lopputulos kasvaa jatkuvasti, kun kokemusta kertyy. Tätä logiikkaa pitää kyl vielä vähän jalostaa ja miettiä lisää. Ensi kesällä sitten Nuortenmiesten Tanssikerho Seinäruusujen perinteisellä (ja ensimmäisellä) tanssileirillä voin pitää aiheesta pohdiskelevan esitelmän. :-)

...Metsään on tullut jo syys.... Ja syksy saapuu toden teolla =)


Tämän viikon kulttuuritutkiskelukohde oli jännä. Nimittäin Wewelsburg, joka sijaitsee aivan Paderbornin lentokentän vieressä. Hieman tuli mietittyä siinä monia asioita, ja kuten opaskin sanoi; "Tarkoitus on muistaa historia, mutta iloita siitä, mitä meillä nyt on"

Kuulimme linnakierroksella todella jänniä juttuja sodanajalta, sekä siitä, kuinka Saksassa nykyisin tähän aiheeseen suhtaudutaan. Kyseinen paikka oli SS-joukkojen hallitsemaa sodanaikana, sekä keskitysleiri sijaitsi siellä. Nykyisin paikalla on jäljellä linna, sekä keskitysleirin paikalla kohoaa kaunis kylä.


Wewelsburg

Ensi viikolla juna kulkee taas, ja luvassa Köln, Düsseldorf vol 2 -reissu, sekä uusi kurssi alkaa taas =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti