10. lokakuuta 2010

...On sinitaivas iltatuuli...

Kesä jatkuu ja jatkuu...

Tällä viikolla on hellitty aurinkon puolesta oikein urakalla. Koko viikon aikana ei ole tullut pisaraakaan vettä, ja sellaista +20 koko ajan. Oikein sopivat syysilmat kierrellä ja treenata.

Ei koko viikko pelkkää treeniä ollut, vaan kouluakin oli ihan reilusti: 4 koetta yhteensä, sekä kielikurssin päätös. Ilahduttavaa on ollut kyllä huomata, että kielikurssi teki tehtävänsä, ja sain tällä viikolla c-testistä +50% paremmat pisteet kuin kuukautta aiemmin! Nyt siis huomenna alkavalle kurssille nousin pykälää kovemmalle tasolle, jolta pystyy 3kk kuluttua suorittamaan DSH-tutkinnnon, jolla saa kelpoisuuden olla tutkinto-opiskelijana Saksassa. Noh, kunhan ensin saisi sen hirmukurssin käytyä, niin katotaan sit.

Muut kurssivalinnat ovat vielä hieman auki. Pitänee tänä iltana käydä läpi vielä kaikki mahdolliset ja mennä kurssille katsomaan. Näihin kauppatieteiden kursseihin liittyen oli tällä viikolla aivan loistava perehdytys! Kaveri oli kuin luotu luennoitsijaksi, tai ehkä hieman myös Stand-Up-koomikon verta virtasi kropassa. Todella virkistävää oli istua ja kuunnella kun luennoitsija oli tosissaan innoissaan asiastaan, ja oli todella hyvin valmistellut perehdytystä ja opastusta vaihtareille. Noh, katotaan onko kaverista väittelijäksi, ilmoittauduin heti hänen kurssilleen juuri tämän loistavan puhelahjojen takia.

Kauppatieteiden osasto otti kyllä loistavasti vaihtarit vastaan, ja piakkoin proffien kanssa onkin luvassa illanviettoa, joka on kuulma perinteinen ja säännöllinen tapaaminen lukukauden aikana proffien ja opiskelijoiden välillä.


Turistina on onneksi muistettu myös olla :-) Eilen oli Eurobizin järjestämä matka Detmoldiin ja lähialueelle. Ensi kertaa tuntui junassa sille, että hitsi, tästähän tykkää oikeasti! Juna nimittäin mutkitteli läheisiä mäkiä (tosi isoja!) kuin serpentiiniteitä konsanaan. Koko ajan oli juna kallellaan johonkin suuntaan, ja olo oli kuin prätkällä olisi kantannut koko ajan. Lisäksi maisemat hivelivät silmää peltoineen, metsineen, lampaineen, kylineen.. korvissa soi Tapio Rautavaaran Lapin jenkka, ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.. Tuskin parempaa hetkeä olisi voinut ollakaan! Jos ihminen ihastuu johonkin hetkeen, niin SE oli siinä!


Juna suksutti mäkien välissä kuin Indiana Jonesissa konsanaan - Seikkailu Detmoldiin oli alkanut! Ensimmäinen kohde oli Detmoldin linna: Todella vaikuttava keskiaikainen linna, jossa itäsiivessä tälläkin hetkellä asusti muuan ruhtinas. Salit ja seinät huokuivat historiaa, ja vanhimmat taulut olivat yli 300 vuotta vanhoja. Ja sitten se oli siinä; Tanssisali! Puinen lattia, jota kiersi aivan oudot matemaattiset kuviot. Olin myyty. Voisin asua siellä..


Tervetuloa vaan linnaan!




Matka jatkui eteenpäin, ja seuraava rasti oli Extersteine: Tottakai piti yrittää olla yhtä paljon kalleellaan. Tuonne kivillekin kiivettiin, ja kyllähän sieltä kauas näkyi, sekä muutama ajatus ja suunnitelma vilahti mieleen.. Jatkojalostukseen!



Matkalla piipahdettiin myös korkeuksissa; Kiipesimme Herman the German patsaan näköalatasanteelle. Aivan upeat maisemat!

Tulevasta viikosta on kyllä tulossa yhtä hullun myllyä; Uusi kielikurssi alkaa, kauppatieteet alkaa, salsakurssi keskiviikkona, sekä perjantaina tai sunnuntaina teen kyllä pienen Amazing Racen NRW-alueella. Ensimmäiseen junaan tai bussiin muutamalla pysäkillä, suunta X, ja sen jälkeen löydä takaisin mahdollisimman pian :D Katotaan kuis äijän käy!

1 kommentti:

  1. Heissan Ari!

    Vihdoinkin tuli lukastua sun blogimerkinnät läpi, vitsi että kuulostaa ihanalle tuo Paderborn! Kuinka kaukana se siis on Düsselistä? Ihan erilaista kyllä tuntus olevan elämä siel ko täällä Berliinissä! Mullekin kelpais välillä tollanen pikkukaupungin meininki. Taino en tiiä kui pikkukaupunki se (Suomen mittakaavas) on mut varmaan vähän pienempi ko tämä :D.

    Siis alkaako teil koulu nyt tällä viikolla? Meillä ensi.. ja mikä on c-testi? me tehtiin joku "daf-testi" silloin alussa, sen jälkeen ei mitteen.. mut mun saksa varmasti on paljo huonompi ko siun :D. Tuo muuten kuulostaa loistavalle tavalle oppia et menee vaan jonnee pubiin ja höpöttelee paikallisille! Täällä easier said than done :D.

    Nii sit se viel mietitytti et mikä tämä Eurobiz on? Teidän koulun homma ulkkareille vai? Täällä ei oo mitään järjestettyä ohjelmaa, eli meidän pitää aika pitkälti kehittää omat ohjelmamme täällä..

    Toki varmasti molemmissa hyvät ja huonot puolensa mut Paderborn kuulostaa kyllä ihastuttavalle mestalle :).

    VastaaPoista