1. helmikuuta 2011

Taas mennään..

Matkalla ollaan, ja olo on kerrankin tuntunut siltä, kuin ulkomailla olisi ollut, nimittäin Belgiassa!

Viime viikot on kyllä olleet todella kiireisiä. Miten se sanonta menikään, että kiireet alkaa eläkkeellä. Näköjään pätee myös siihen, kun loppuu päivittäinen koulussakäynti, niin välittömästi alkoi muut kiireet puskea päälle. Onneksi tässä on saatu jotain aikaiseksikin, järjestettiin 17. päivä maanantaina suomalaisten vaihtareiden kanssa "Suomi-ilta", jossa esiteltiin muilla vaihtareille kotoista Suomea ja sen ihanuutta.

Itse toimin tapahtumassa promoottorina, juontajana, esittelijänä sekä tanssiopettajana. Uskoisin kyllä, että Suomikuva jäi hyväksi, sillä kaikilla oli kuulemma todella hauskaa :) Esitystä varten olin jo joulunaikaan tehnyt serkkuni kanssa valmisteluja itseämme uhmaten kovassa pakkasessa. Tuolloin keräsimme lähinnä kuvamateriaalia saunomisesta ja muusta siihen liittyvästä aktiviteetista, kuten esim. lumessa pyörimisestä. (serkkupojalle tiedoksi, kuvat toimivat! )

Yllä olevassa kuvassa teemme etukäteisvalmisteluja. Tarjolla oli Fazerin sinistä suklaata, karjalanpiirakoita, pannaria, salmiakkia, plus kotoisia juomia... :)

Muutoin Suomi-ilta sujui perinteisesti, sillä enhän lappeenrantalaisena teekkarina voinut sivuuttaa laulukulttuuriamme. Siispä lauloimme muutaman juomalaulun ennen kotoisan juomamme nauttimista, ja nyt täällä osataan kippiksen lisäksi myös pari perinteistä teekkarilaulua :) Ja kyllä, videomateriaalikin löytyy aiheesta, joten todistettavasti teekkari laulaa mielummin kuin hyvin :)

Illan lopuksi vedin sitten perinteisen letkajenkka osion. Se saavutti yllättävän suuren suosion, sillä aluksi kuvittelin, että ehkä kerta pari riittää tästä tanssista, mutta vielä mitä! Encore pyyntöjä tuli niin monesti, että lopulta tanssimme koulun käytävillä Katri Helenan tahdittamaa letkistä useasti! Huh huh, tästäkin on nimittäin videomateriaalia olemassa innoikkaimmille nähtäväksi :) " Letkis maailmalla on.."

Pari viikkoa sitten suuntasin katseeni sitten rajojen ulkopuolelle, ja oli vuorossa ihan oikea ulkomaanmatka! Antwerpen, Belgia vaan navigaattoriin kohteeksi, ja viikonlopun meno oli tosi let´s go! Kyllä ulkomaanmatkailu vaan välillä piristää kummasti, ja siellä todella tuli eka kertaa olo, että olen turisti. Maa erosi yllättävän paljon Saksasta, mutta ihan positiiviseen suuntaan vaan. Ehkä pitänee ottaa seuraavankin kerran vielä näitä lähinaapureita kohteeksi, mitä näitä nyt on, Alankomaat, Ranska, jne... :)

Antwerpenin eläintarhassa tuli myös käytyä, sillä en muistanut edes sitä, milloin olisin käynyt Korkeasaaressa edellisen kerran, joten BigFive piti käydä katsomassa :) Ja kyllä ne vaikuttavia olivatkin! :)

Viime viikonloppuna olinkin sitten ihan "kotosalla", eli en käynyt muualla kuin oman osavaltion kaupungissa. Tällä kertaa kohteena naapurikylä Bielefeld, joka on noin 300 tuhannen asukkaan kotipaikka. Jotenkin kylältä nämä NordRheinWestfalenin itäpuolen kaupungit kyllä alkavat tuntua pikku hiljaa, ja toi länsi vetää enemmän ja enemmän. Pitäneekin suunnitella jo seuraavaa Rheinin varren kaupunkikierrosta, edellisestä onkin jo pari viikkoa aikaa... :)

Kuva keväisestä Bielefeldistä

Tällä hetkellä vaihtokiireet alkavat mennä ensi viikon viimeistä tenttiä kohti. Sitä ennen on kuitenkin luvassa perinteiset tanssijaiset, jonne drescode on tumma puku, joten eleganttia tanssia on luvassa lauantaina :) Toivottavasti siellä nyt olisi "tanssivillejä" saksalaisia, sillä tanssikilometreja alkaa huutaa jalat pikku hiljaa maratontreenien kylkeen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti